Több mint 200 milliószor töltötték le a Firefoxot

Hirdetés

A hét elején a Firefox böngésző letöltésszámlálója átlépte a 200 milliós értéket. A jeles esemény alkalmából Asa Dotzler, a vállalat projektjeinek közösségi koordinátora köszönte meg a felhasználóknak a töretlen lelkesedést. Mint a SpreadFirefox.com honlapon megjelent írásában megjegyzi: ebből a csinosnak mondható számból nem lehet következtetni a Microsoft Internet Explorer legéletképesebb alternatívájává avanzsált böngésző felhasználói bázisának számszerű nagyságára, hiszen az egyes letöltések – részben mivel ebben a mutatóban a korábbi verziók eredményei is benne foglaltatnak – nem feleltethetők meg egy-egy új felhasználónak; de az ünneplés ettől függetlenül is indokolt. Már elkészült és hamarosan elindul az a számláló, amely nem egyszerűen a letöltések számát regisztrálja, hanem az egyedi felhasználói számot is méri – tette hozzá Dotzler.

A felhasználói bázis bővítésében segíthet a Mozillának a RealNetworksszel ma megkötött megállapodás, amelynek értelmében a – felhasználók körében egyébként nem különösebben népszerű – RealPlayer médialejátszóval együtt is terjesztik a Firefoxot. A RealPlayer telepítésekor a felhasználók a Google toolbarja mellett opcionálisan installálhatják majd a böngészőt is. A RealNetworks szoftverét havonta körülbelül kétmillió alkalommal töltik le.

A Mozilla néhány nappal az 1.5.0.5-ös változat kiadása után egyébként kénytelen volt frissíteni a Firefoxot, mivel időközben kiderült, hogy a szoftver nem játssza le a Windows Media formátumú, beágyazott fájlokat. A tegnap kiadott 1.5.0.6 kizárólag ezt a hibát javítja, semmilyen egyéb biztonsági frissítést nem tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények