Terjeszkedik a japán Allied Telesyn

Magyarországon is elérhetővé tette emelt szintű szolgáltatásait az Allied Telesyn, miután a cég magyar képviselete az elmúlt fél évben jelentősen növelte eladásait. A társaság hivatalos szervizpartneri szerződést kötött a Polygon Kft.-vel.

Az Allied Telesyn (AT), a nagyvállalati konnektivitás és a távközlési szolgáltatási szektor vezető hálózatieszköz-gyártója hivatalos szervizpartneri szerződést írt alá március 31-én a Polygon kft.-vel - jelentette be Miograd Sundic, a vállalat európai eladásokért felelős alelnöke az Allied Telesyn éves sajtókonferenciáján Bécsben. A magyar képviselet az elmúlt fél év alatt jelentősen növelte értékesítéseit az L3 hálózati piacon, a cég az említett időszakban, mintegy 100 új viszonteladó képzését kezdte meg, mialatt jelentős referenciákat sikerült szereznie, köztük a Budapesti Közlekedési Vállalat 2-es metróvonalának informatikai rekonstrukciójával. Többek között ennek is köszönhető, hogy a vállalat Magyarországon is elérhetővé tette emelt szintű szolgáltatásait, amelyeket az úgynevezett Net.Cover szervizcsomagok formájában lehet igénybe venni. A szolgáltatás a szoftververzió-követéstől akár az Allied Telesyn mérnökeinek négy órán belüli megjelenését is magában foglalhatja.

Francesco Stramezzi, az AT európai elnök-vezérigazgatója a konferencián hangsúlyozta: az AT technológiai vezető pozíciója és ereje a cég k+f ráfordításaiban rejlik. A japán tulajdonú cég 2004-es bevételei meghaladták a 600 millió dollárt, amelyből kutatás-fejlesztésre 17 százalékot, azaz 102 millió dollárt fordított. Az AT célja az évi 25 százalékos növekedés - emelte ki előadásában Philip Yim, a globális marketingért és termékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök.

A cég a piacon elsőként mutatta be 100 százalékban IP-alapokra épülő Triple Play-megoldását, amely egységes IP-hálózati topológiába rendezi a hang-, adat- és videoszolgáltatást. A vállalat az első referenciákat Észak-Amerikában szerezte, majd 2004 első felében a skandináv államokban illetve Ausztriában, az év vége felé pedig Romániában sikerült terjeszkednie.

A konferencián többek között még szó volt a vállalkozás piaci helyzetének, állandóan bővülő termékvonalának bemutatásáról és a technológiai bejelentések mellett a cég kiválasztott üzleti partnereinek, ügyfeleinek AT-eszközein megvalósított sikeres hálózati alkalmazásokról.

Előzmények