Távozik a Mozillától a biztonsági főnök

Window Snyder
Window Snyder

Két évvel az után, hogy kinevezték, otthagyja a Mozilla Corporationt Window Snyder. A magát „biztonsági vezérakármiként” aposztrofáló szakember az általa vezetett csoport blogjában jelentette be távozását. „Sajnálom, hogy elmegyek, de egyben izgalommal várom, hogy olyasmivel foglalkozhassam, amiért mindig is rajongtam” – írja. Bár következő munkájáról egyelőre nem beszélhet, a PC World úgy tudja, hogy egy kezdő vállalkozáshoz szegődik.

Snyder korábban a Microsoft IT-biztonsági részlegénél dolgozott, többek között ő volt a vezetője a Windows XP második szervizcsomagját és a Windows Server 2003 biztonságát szavatoló csoportnak. Miután otthagyta a redmondi szoftvercéget, egy informatikai biztonságra szakosodott vállalkozást gründolt többedmagával Matasano Security néven – a cég azzal vált ismertté a nyáron, hogy egyik munkatársa véletlenül publikálta a doméneket kezelő adatbázis-rendszer (DNS) súlyos sebezhetőségének részleteit. Ebben azonban Snyder nem vett részt, mivel még 2006 szeptemberében átigazolt a Mozillához.

Itt a feladata a Firefox és más mozillás projektek biztonsági felügyelete volt. Korábban azt nyilatkozta, hogy teljesen biztonságos böngészőt fejleszteni lehetetlen. „Nem ez a cél, hanem az, hogy a lehető legbiztonságosabb böngészőt készítsük el. És ez egy folyamat, amelynek soha nincs vége” – mondta. A munkáját több kollégája viszi majd tovább a Mozillánál.

Azóta történt

Előzmények