Soros György bízik a Microsoftban


Soros György

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jelentése szerint a Soros Fund Management LLC március 31-én összesen 415 497 Microsoft-részvény fölött rendelkezett, szemben a decemberi 198 075 darabbal. Az összesen 2,48 milliárd dollár értékű befektetéssel rendelkező társaság így jelenlegi értéken körülbelül 11,6 millió dollárnyi részvényt birtokol, a decemberi 5,9 millió dollárral szemben.

Az eredmény némiképp meglepte az elemzőket, akik – legalábbis pletykaszinten – azt várták, hogy a Soros Fund inkább a szárnyaló Google felé fordul, s ott fognak befektetni. Ugyanakkor két tekintélyes pénzügyi csoport is Soroshoz hasonlóan cselekedett: a Capital Research & Management Co. (a Microsoft legnagyobb intézményi befektetője) és a Lazard Ltd. is növelte részesedését a redmondi szoftvercégben – adja hírül a Bloomberg hírügynökség. A híradások megpróbálkoznak a Vista nem várt kezdeti sikerével magyarázni a fellendült befektetői kedvet, ugyanakkor a lapok által megkeresett Soros Fund szóvivője nem kívánta kommentálni az eseményeket.

A minden eddigit felülmúló promócióval beharangozott Microsoft Vista terjesztése kissé nyögvenyelősen indult, ám Bill Gates tegnapi, Los Angeles-i bejelentése azt mutatja, hogy megindult a szekér, s a múlt hét végéig eladott 40 millió példány nagy sikert ígér – úgy tűnik, a pozitív előrejelzések nyomán az enyhén nyugtalankodó részvényesek is megnyugodtak az elmúlt egy-két hónapban –, a Microsoft részvényei mindenesetre 11 százalékkal emelkedtek ebben a negyedévben.

A jelentés szerint Soros az Apple-ben is fantáziát lát (136 890 részvény 12,7 millió dollár értékben, szemben az előző negyedévi 10 450 részvénnyel, 887 ezer dollár értékben), emellett érdekeltek a Qualcommnál is (igaz, itt csökkentették befektetéseiket), beszálltak a Motorola mögé, illetve tulajdonrészük van az Oracle-nál, míg az eBay és a Take-Two Interactive Software már nem szerepel a közzétett listán.

Azóta történt

Előzmények