Rövid ideig odaveszett számos Windows 10 Pro licenc

A Microsoft megannyi problémával küzd az utóbbi időben. Többek között a Windows 10 októberi frissítésének elérhetősége után nem sokkal később arról kellett beszámolnunk, hogy a vállalat határozatlan időre visszavonta a csomagot, annak telepítése ugyanis adatvesztéshez vezethetett. Ennek szerencsére elkészült a frissítése, de a gondok nem szűntek meg, ezúttal például a Windows 10 Pro lincenccel rendelkezők panaszkodtak arra, hogy a rendszerük leminősült Home verzióvá, vagy pusztán deaktiválásra került.

A hiba valós, amelyért az aktiválást végző szerverek okolhatók. A Microsoft közleménye szerint limitált számú felhasználók jelezték feléjük a gondot, amelyet a háttérben már meg is oldottak. A javítást lassan minden szerver megkapja, így ma elvileg biztosan helyre áll a rend, a legtöbb országban pedig már most is jól működik az aktiválás.

Ha tehát valakinél még rosszul jelezné a rendszer a licencet, akkor csak várni kell, lassan magától rendbe fog jönni a hitelesítés, így manuális beavatkozásra nincs szükség.