π-millió dollár hackereknek

A Google évek óta igyekszik – a résztvevők által gyakran nem kívánt – fontos szerepet vállalni a hackerek támogatásában, így a világ egyik legnevesebb versenyén, a CanSecWest konferencián tartandó, Pwn2Own versenyen, pontosabban az ezzel párhuzamosan meghirdetett Pwniumon is. Ezt a szokásukat tartják továbbra is, sőt hétfőn bejelentették, hogy minden eddiginél bőkezűbben szponzorálják a versenyt, a tavalyi egymillió dollár után idén összesen Pi-milliónyi (azaz: 3,14159 millió dollárnyi) pénzdíjat ajánlanak fel a résztvevőknek.

A március 6-8-ig, a kanadai Vancouverben tartandó, harmadik alkalommal megrendezett Pwniumon a Google azért kíván kiemelt szponzorként megjelenni, mert a Chrome böngésző biztonságát kiemelt fontosságú feladatként kezelik – áll a cég hivatalos blogján közzétett bejegyzésben. Ám mivel a szintén támogató HP Zero Day Initiative (ZDI) versenyén a Chrome már kijelölt célpont, ezért a Google a Chrome OS biztonságát tesztelteti a szakemberekkel.

A feltételek szerint a böngésző, illetve az operációs rendszer elleni sikeres támadás 110 ezer dollárt ér, ám ha a támadó úgy képes beavatkozni a szoftverbe, hogy újraindítás után is képes megtartani a kontrollt, akkor már 150 ezer dollár üti a markát.

A támadást március 7-én egy Samsung Series 5 550-es, a legújabb Chrome OS-t futtató Chromebookon, wifi segítségével kell végrehajtani.

Az természetesen feltétel, hogy a hacker mással nem osztja meg a sérülékenységi információt, a Google-lal viszont kötelező ezt megtennie.

Azóta történt

Előzmények