Megjelent a PostgreSQL 9 végleges változata

Talán nem véletlen, hogy a fejlesztők (PostgreSQL Global Development Group) a nyílt forrású PostgreSQL újabb nagyobb verziójának kiadását épp akkorra időzítették, amikor az Oracle az OpenWorld konferencián többek között előállt a Sun felvásárlása után saját megoldásának tekintett, szintén nyílt forrású MySQL-nek a fejlesztési terveivel.

A tesztverziókat figyelemmel követők már tudják, hogy jelentős újdonságok jelentek meg a szoftverben, főként olyanok, melyek vonzóvá tehetik a vállalkozói szféra számára: például sokkal könnyebbé, egyszerűbbé tették a frissítési mechanizmust, emellett – a kihívásnak megfelelően – natív módon futtatható a 64 bites Windows-rendszereken. Az egyszerűség, a kezelhetőség volt a célunk e verzió kialakításánál, emellett a nagyobb cégek számára is olyan újdonságokat igyekszünk kínálni, hogy ezt a megoldást válasszák – nyilatkozta a megjelenés kapcsán a projekt vezető fejlesztője, Bruce Momjian.

Az újítások teljes és hosszú listája a hivatalos oldal mellett elolvasható az e célra létrehozott wikiben, a szoftver különböző változatai (FreeBSD, Linux, Mac OS X, Solaris, Windows) pedig letölthetők a fejlesztők honlapjáról.

Azóta történt

Előzmények