Példaképeket keres a Pannon GSM

A Pannon GSM létrehozta a Pannon GSM Példakép Alapítványt, amelynek célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak – közölte ma a társaság. A leendő díjazottakra bárki javaslatot tehet vagy szavazhat, az alapítvány negyedévente a legtöbb voksot begyűjtő három embernek egy-egy millió forintot ad. Az első díjakat még ebben az évben átadnák.

Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója az alapítvány céljairól szólva elmondta: "Azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon – ebben a történelme talán legnagyobb fordulópontja után alig másfél évtizeddel még mindig átmeneti korban levő, az Európai Unióhoz frissen csatlakozott országban – nagyszerű emberek sora munkálkodik jó ügyekért gyakran nehéz körülmények között, s gyakran úgy, hogy szűk környezetükön kívül alig tud róluk valaki. A Pannon GSM Példakép Alapítvány célja, hogy egész Magyarországnak megmutassa ezeket az embereket, s munkájukat anyagilag is segítse."

A Pannon GSM az alapítványt ötmillió forintos alaptőkével hozza létre s a továbbiakban folyamatosan finanszírozza annak működését. A bejegyzés alatt álló kuratórium elnöke Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, tagjai Mezriczky László, a HP Magyarország marketing-kommunikációs igazgatója, Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője, Nádori Péter, a Krecz & Nádori ügyvezető igazgatója és Somlyai Dóra, a Pannon GSM vállalati kommunikációs igazgatója.

Előzmények