A Google vezetője katonáknak ad tanácsokat

A múlt hét közepén jelentették be, hogy Eric Schmidt, a Google korábbi vezérigazgatója, ma a nemrég létrehozott vállalatcsoport, az Alphabet Inc. igazgatótanácsának elnöke pozíciót kapott a Védelmi Minisztériumban – feladata lesz, hogy technológiai tanácsadással segítse a Pentagont.

Ashton Carton védelmi miniszter közölte, hogy Schmidt szerdától egy új tanácsadó testület (Defense Innovation Advisory Board) vezetője. A testület tagjai tájékoztatják a minisztériumot a legújabb fejlesztésekről, illetve megvizsgálják azt, hogy ezeket miképpen tudnák felhasználni, illetve a felmerülő technológiai problémákra adnak „gyors válaszokat”. A tájékoztató szerint a tanácsadókkal nem osztanak meg katonai stratégiai információkat az épp zajló hadműveletekről.

Eric Schmidtről eddig is tudni lehetett, hogy a kampányokban Obama kiemelt támogatója volt – igaz, az utóbbi időben meglazult a kapcsolatuk, mivel a kormányzati adatkérések miatt a Fehér Ház és a Google viszonya kiéleződött. Mindez ugyanakkor nem vezetett szakításhoz, Schmidt ma is gyakran látható hivatalos rendezvényeken a társaságában.

Azóta történt

Előzmények

  • Megszűnik a Picasa

    A Google Photos veszi át a helyét, a fókuszált fejlesztéssel jobb funkcionalitást és felhasználói élményt ígérnek.