9%-kal kevesebb szervert szállíthatnak le az aktuális negyedévben

A globális szerverpiac az idei esztendő második negyedévében kifejezetten jól teljesített, és a tradicionálisan kiemelkedő harmadik negyedévben is négymillió egység került leszállításra. A nagyobb szervergyártók azonban azt tapasztalták, hogy a harmadik negyedév nagyjából megegyezett a másodikkal, vagy akár egy kicsit rosszabb is volt, ami persze magyaráz az, hogy a megrendelők a második negyedévben az előrejelzettnél nagyobb rendeléseket adtak le. Ugyanakkor a nagy adatközpontok továbbra is hasítanak, ez a szegmens szekvenciálisan 11%-ot ugrott, így a szerverpiac fő mozgatórugójának számít.

Az elemzők korábban a negyedik negyedévre is szekvenciális növekedést vártak, de a Digitimes Research szerint a nagyobb megrendelők várhatóan visszafogják majd a megrendeléseiket, annak érdekében, hogy minimalizálják a Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború hatását. Ez az aktuális előrejelzés szerint 9%-os visszaesést fog jelenteni a globális szerverpiacon.

A teljes 2018-as évre vonatkozóan azonban a szerverpiac így is növekedést ér majd el, de az előzetesen várt 10,5%-hoz képest valamivel kevesebbet. A Digitimes Research úgy kalkulál, hogy a következő esztendő első negyedéve is az aktuálishoz hasonlóan visszafogott lesz, de a második negyedévtől újra növekedésre van kilátás.