Április végétől kapható a Nav N Go iGO 8

A Nav N Go ma sajtótájékoztatón mutatta be navigációs szoftvere legújabb verziójának önállóan megvásárolható változatát: a Nav N Go iGO 8 április 28-tól lesz kapható a magyarországi üzletekben. Az egész Európában egységes, új néven forgalmazott, 43 európai ország térképét tartalmazó termék újfajta csomagolásban érkezik, javasolt fogyasztói ára bruttó 39 900 forint. A doboz egy 2 GB-os microSD memóriakártyát, egy miniSD- és SD-adaptert, egy kezelési útmutatót, valamint egy DVD-t tartalmaz, amelyen minden, a későbbi frissítésekhez szükséges eszköz megtalálható.

Az új verzióba – a felhasználói visszajelzéseket meghallgatva – kétféle menürendszert pakoltak a fejlesztők. A kevésbé gyakorlott userek választhatják az alapfunkciók használatára alkalmas „Normál mód”-ot, míg a tapasztaltabbak a „Profi mód”-ban számtalan beállítási lehetőséget kapnak. „Fontos célunk volt az új termék megalkotásánál, hogy a korábbi, sokak által megszeretett iGO My way szoftverhez hasonlóan egy könnyen alkalmazható, Plug&Go programot adjunk a felhasználók kezébe. A Nav N Go iGO 8 üzembe helyezése és kezelése is egyszerűen elsajátítható, ugyanakkor tartalmaz olyan finomhangolási lehetőségeket is, melyeknek az igazán gyakorlott navigálók fognak örülni leginkább” – magyarázta Fazakas András operatív igazgató.

Új dimenzió

Mivel a verzió fejlesztése hosszúra nyúlt (emlékezzünk: több mint egy éve bejelentették), már többször is írtunk egyik fő újdonságáról, a 3D-s megjelenítésről: a szoftver nemcsak domborzati információk térbeli megrajzolására képes, hanem az épületeket is 3D-ben jeleníti meg. Magyarországon csaknem 30 nagyobb városban – például Miskolcon, Szegeden és Győrben – érhetők el a 3D-s várostérképek, beleértve az épületobjektumokat is, Budapesten pedig ezek mellett 25 nevezetes építmény, így például a Parlament vagy a Hősök tere pontos mása is megjelenik a navigációs képernyőn.

A 3D-s grafika viszonylag erős hardvert kíván, a minimális rendszerkövetelmény 300 MHz-es processzor (400 MHz-es az ajánlott) és 64 MB szabad memória (128 MB az ajánlott). Persze kevesebb rendelkezésre álló memóriával is elfut a program – mondta Mohos Zoltán senior tanácsadó –, de ilyenkor a megjelenítés szaggatottabb lehet.

Ez a verzió is támogatja a TMC-t (Traffic Message Chanel), s ha végre itthon is bevezetik ezt a forgalmi információs szolgáltatást – állítólag ez hamarosan megtörténik – az arra alkalmas, FM-vevővel rendelkező készülékek tudni fognak a forgalmi dugókról, a rögzített traffipaxokról, illetve a tilos jelzésen áthaladást jelző és mobil kamerákról. A Nav N Go iGO 8 a POI-kezelés terén is több újdonságot hoz. Az adatbázisban fellelhető több mint 8 millió érdekes pont mellé sajátokat is elmenthet a felhasználó, és ezeket az interneten keresztül másokkal is megoszthatja. A POI-k már nem csak egy adott hely, hanem a tervezett útvonal mentén is kereshetők, így egy köztes célpont érintéséhez nem feltétlen kell letérni az optimális útról.

Frissítés előbb, de nem mindenkinek

A Nav N Go néhány napon belül – még a bolti megjelenés előtt – lehetővé teszi a régi iGO My way felhasználók számára, hogy frissítsék meglévő szoftverüket az új Nav N Go iGO 8-ra. A verziófrissítés csak interneten keresztül, a my.navngo.com címen lesz elérhető. Az új változatot azok ingyenesen tölthetik le, akik 2008-ban vásárolták teljes Európa-térképpel forgalomba hozott iGO My way 2006 szoftverüket. Akik ennél korábban vették, azok bruttó 23 000 forintos (89 eurós) áron frissíthetik az új verzióra programjukat. Mivel a régi program 1 GB-os memóriakártyájára a teljes új verzió nem fér rá, azok, akik így frissítenek, a mellékelt Content Manager alkalmazással pakolhatják fel kártyájukra a számukra fontos térképeket.

A Magyarország-, illetve a Kelet-Európa-térképes iGO My way 2006 verziók a még kisebb memóriakártya miatt ki vannak zárva a frissítési akcióból, az ezeket használók számára viszont továbbra is kínálnak majd térképfrissítéseket a 2006-os verzióhoz. Ugyanezt a térképupdate-et végezhetik el azok is, akiknek PDA-ja technikai okokból nem alkalmas a 3D-s program futtatására, vagy nem szeretnének áttérni az új szoftververzióra.

A legális iGO My way termékek esetében az új disztribútor, a DiFo Magyarország (RRC Hungary Kft.) cserelehetőséget biztosít országos viszonteladói hálózatában, a kijelölt cserepontokon. A június 30-ig tartó akció keretében a vásárlók régi iGO My way kártyájuk leadásával nagyjából bruttó 28 ezer forintért vásárolhatják meg az új Nav N Go iGO 8-as terméket – mondták el a sajtótájékoztatón.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NNG

Azóta történt

Előzmények