Magyar szoftverfejlesztők mutatkoznak be a világnak

Három startup cég kap lehetőséget a Morgan Stanley-től, hogy még inkább bekerüljön a nemzetközi high-tech ipar vérkeringésébe – jelentette be a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat. A budapesti Tech Startup Day rendezvényen a cég zsűrije egy új dimenziót jelentő IT biztonsági fejlesztést, egy ügyfélcentrikus pénzügyi bemutató szoftvert és egy üzletszerzésre alkotott virtuális közösségi teret létrehozó céget választott ki, hogy bemutatkozzanak Európa egyik legjelentősebb IT Startup rendezvényén.

A Morgan Stanley budapesti irodája decemberben szervezte meg a Tech Startup Day-t, ahol három izgalmas cég váltotta meg a repülőjegyét a londoni CTO Summit rendezvényre:

  • a Balabit Kft. Blindespotter szoftvere egy új dimenziókat nyitó IT Biztonsági fejlesztés
  • a Chartbase Kft. Modeler fejlesztése életre kelti az unalmas ppt-ket és Excel-táblákat
  • a Klaud.co egy közösségi platformokhoz hasonlóan felépülő virtuális piactér, ahol a legkülönbözőbb vállalatok találhatnak egymásra és köthetnek üzleteket

A londoni esemény a kaliforniai Palo Altóban megszervezett startup világtalálkozó európai testvérrendezvénye. A kiválasztott cégek nemcsak a Morgan Stanley menedzsmentjének mutatkozhatnak be, de a high-tech szektor legelismertebb szakembereivel, pénzügyi befektetőivel is találkozhatnak márciusban.

Három tehetséges vállalat képviselői utazhatnak Londonba

A BalaBit új Contextual Security Intelligence (eCSI) koncepcióját mutatta be, amely új alapokra helyezi az IT biztonság eddigi megközelítését: nem újabb, a felhasználókat kontrolláló és az üzleti folyamatokat akadályozó biztonsági megoldások bevezetését javasolják, hanem a felhasználók tevékenységének folyamatos monitorozását. „A Blindspotter képes kimutatni a szokásostól eltérő és biztonsági szempontból kockázatot jelentő aktivitásokat, így megelőzi a biztonsági incidensek bekövetkezését. Az IT szakemberek így priorizálhatják feladataikat, és kizárólag a valós kockázatot jelentő eseményekre koncentrálhatnak” – mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit ügyvezető igazgatója. „Magyar szoftverfejlesztő cégként nem csak itthon, de a nemzetközi piacon is a vezető technológiai cégek közé sorolnak minket. Az idei évben 8 millió dolláros tőkebevonást hajtottunk végre, a londoni Morgan Stanley konferencia pedig új lehetőséget kínál számunkra, hogy a globális pénzügyi piacon megerősítsük pozíciónkat, és előkészítsük további tőkebevonási terveinket” – tette hozzá a cégvezető.

A Modeler segítségével néhány kattintással vizualizálhatjuk gondolatainkat és azok összefüggéseit is: minőségi ügyféldialógussá változtathatjuk a statikus ppt-bemutatókat, Excel-fájlokat. Lényegében programozói tudás nélkül készíthetünk szimulációkat, modellező applikációkat. „A Modelerben bonyolult összefüggéseket, befektetések hatásait, komplikált számításokat vizualizálhatunk programozói tudás nélkül. Pénzintézeteknek nagyon hasznos, mert rendkívül egyszerűvé válik a komplikált pénzügyi termékek bemutatása, piaci változások szimulációja” – mondta el Gubcsi Levente a Chartbase Kft. ügyvezetője.

„A Klaud egy virtuális üzleti piactér, ahol vállalatok, vállalkozók és intézmények találhatnak beszállítókat a legkülönbözőbb területeken. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az üzleti együttműködés egy új dimenziója jöhessen létre nyílt hálózatú gazdaságban. Hozzásegítjük a vásárlókat, hogy gyors beszerzési döntéseket hozzanak, és hogy a legjobb alvállalkozókat találják meg. A szállítók számára pedig több millió új üzleti lehetőség válik hozzáférhetővé a rendszerben” – nyilatkozta fejlesztésükről Grzegorz Gwiazdowski, a Klaud.co ügyvezetője.

Azóta történt

Előzmények