Kínos bakival zárta az évet a Microsoft


Az interneten megjelenő panaszos írások nyomán fedezték fel az év utolsó napján, hogy a Microsoft Zune zenelejátszójának egy típusa, a 30 gigabájtos modell nem képes kezelni a 366 napos szökőévet, így az ilyen eszközök tulajdonosai szerda reggel azt tapasztalták, hogy a szerkezet működésképtelen, lefagyott a működtető szoftver.

A Microsoft hamar reagált, s hivatalos közleményükben a Zune-ért felelős részleg szóvivője leírta, hogy a hiba a belső óra vezérlőjében található, de csak a termékek egy kis részét, a 2006-ban gyártott 30 gigabájtosakat érintheti. E bejegyzés azt is tartalmazta, hogy egy napig ugyan nem lehet használni majd a lejátszót, de január elsején a gond magától meg fog oldódni, ha teljes lemerítés után újraindítják. A türelmetlenebbeknek Corey Gouker egy másik bejegyzésben tanácsokat is adott, hogy miképp lehet hamarabb is használhatóvá tenni az eszközt, ám ezt nem igazán ajánlották, mivel ehhez szét kell szedni a lejátszót.

Tegnap megjelent egy hivatalos segédlet is a Zune oldalán, mely részletesen elmagyarázza a teendőket. Ugyanakkor azt is megígérték, hogy kibocsátanak egy hibajavítást, hogy 2012-ben ne történhessék meg hasonló.

Azóta történt

Előzmények