Kerekasztalnál a Microsoft lovagjai

Már Magyarországon is elérhető a Microsoft különböző üzenetküldési formákat támogató, öt szoftverből és szolgáltatásból felépülő, úgynevezett Egységes Kommunikációs megoldása, melynek működését egy szokatlan, az Artúr-mondakör ihlette prezentációval szemléltették a vállalat mai sajtótájékoztatóján.

A Microsoft új üzleti szoftvercsomagját szintúgy rendhagyó módon maga Bill Gates mutatta be a világnak október közepén. Gates akkor beszédében elmondta – később pedig nyílt levelében is kifejtette –, hogy az Egységes Kommunikációs platform és a hozzá hasonló megoldások a következő évtizedben gyökeresen átalakítják majd a munkahelyeken zajló együttműködést és kommunikációt.


A jövő konferenciahelyszíne

A magyarországi leányvállalat rendhagyó bemutatóját a platform egyik központi komponense, a RoundTable (magyarul kerekasztal) nevű, öt webkamerával felszerelt konferenciatelefonja ihlette, mely 360 fokos panorámaképen jeleníti meg egy tárgyalás résztvevőit, automatikusan képes a beszélőre kapcsolni, valamint természetesen rögzíti is az eseményt. A platform fő eleme a különböző szolgáltatásokat összefogó Office Communications Server 2007, az azonnali üzenetküldéshez, videokommunikációhoz és telefonáláshoz használható, PC-n és mobiltelefonon egyaránt működő Office Communicator 2007, az Office Live Meeting és az elektronikus levelezést, a naptárkezelést, az üzenetátvitelt és a hangpostát kezelő Exchange Server 2007.


Jelentős időmegtakarítás és akár 25-30 százalékkal kevesebb költség

„Az Egységes Kommunikációs eszközök a vállalat életében a kommunikációnak egy teljesen új megközelítését kell hogy eredményezzék. Egyrészt minden csatornát és rendelkezésre álló kommunikációs eszközt egy kattintással elérhetünk a felhasználók által leggyakrabban igénybe vett programokból – például az Office alkalmazásokból –, másrészt a jelenléti információk alapján az adott pillanatban a legmegfelelőbb eszközt választhatjuk ki. A vállalatok és egyének számára ebben áll az Egységes Kommunikáció legfőbb előnye” – mondta Drajkó László a Microsoft Magyarország ügyvezetője a tegnapi rendezvényen.


Akcióban az Office Communicator

„Az Egységes Kommunikáció éppúgy alapjaiban fogja átformálni az üzleti kommunikációt, mint ahogy azt az e-mail tette a kilencvenes években” – mutatott rá Drajkó. „A Microsoft ezzel a lépéssel beszállt a VoIP-üzletbe – az Egységes Kommunikáció egyik kulcsterületébe, az ezzel járó pénzügyi előnyök és új üzleti lehetőségek pedig máris hasznot hajtanak ügyfeleink és partnereink számára” – tette hozzá a cégvezető.

A rendszer alapjait nyújtó Office Communications Server 2007-et mostanra több magyarországi vállalat és intézmény is sikerrel bevezette, ezzel együtt hazánkban is egyre több gyártó- és fejlesztőcég (így például a Dialogic, a Streamnet, a Jabra, az Ericsson és az ICON Zrt.) kínál új termékeket és szolgáltatásokat a Microsoft Egységes Kommunikáció platformjához.

Azóta történt

Előzmények