A Microsoft és az ARM újabb megállapodást írtak alá

A cégek tegnap közleményben tudatták, hogy új licencmegállapodást kötöttek, melynek értelmében a már 13 év óta együttműködő vállalatok tovább bővítik kapcsolataikat.

„A Microsoft már hosszú évek óta fontos tagja az ARM gazdasági ökoszisztémájának. Az új licencszerződésekkel a kapcsolat még szorosabbá válik, a Microsoft még több területen alkalmazhatja az ARM technológiáit” – nyilatkozta az aláírás kapcsán Mike Muller, az ARM techológiai vezetője.

A nyilatkozat egyáltalán nem tér ki a részletekre, így azokról egyelőre csak találgatások láttak napvilágot. A processzorgyártóval kötött széles körű  szerződés egyesek szerint azt jelenti, hogy a táblagépek piacát célozza meg a Microsoft, mások úgy vélik az Xbox 360 játékkonzol továbbfejlesztéséhez alkalmazzák a licencelt megoldásokat, de szóba kerültek a spekulációkban a hordozható zenelejátszók, valamint egyéb beágyazott szoftvert tartalmazó készülékek is.

Azóta történt

  • A Microsoft nem fizet a hibafeltárásokért

    A cég nem a fejpénzek felajánlásában látja a megoldást, hanem a pontosabb, szabályozottabb és összehangoltabb együttműködésben.

Előzmények