Hirdetés

A határtalan renyheségre épít egy új amerikai startup

Csak a bűvös szót kell elküldeniük SMS-ben a lusta amerikaiaknak, hogy elkezdődjön a „Varázslat”. Aztán persze van további teendőjük, de igazán nem sok: le kell írniuk, mit akarnak, illetve azt, hogy mikorra. Ennyi az egész. A tunyaságra építő vállalkozás mindent elintéz a legalitás határain belül. Legalábbis ezt ígérik.

Az utazni vágyó, az éhes, az utolsó pillanatban házassági évfordulóra eszmélő, de még a bevásárlást online intézni lusta embereknek is segít a Magic szolgáltatása az Amerikai Egyesült Államok területén. Az operátorok a hét minden napján, a nap 24 órájában rendelkezésre állnak, és megoldanak mindent, amit csak az ügyfelek SMS-ben kérnek. Levelet írnak, verset komponálnak, megpróbálják hazaszállítani a gyereket az óvodából (persze ehhez az óvónőknek is lesz néhány szava). Pontosabban nem ők, hanem szerződött partnereik. A getmagicnow.com oldallal indult szolgáltatás olyasmi, mint egy kibővített különleges tudakozó, csak itt nincsenek horrorisztikus percdíjak.

A leírás szerint az SMS fogadása ingyenes, a szolgáltatásért csak akkor kell fizetni, ha megfelelő megoldást találnak a problémára. Ezek egyébként jellemzően két üzenetváltásból megoldhatók, az egyszerűbbek mindenképp. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a 45 percen belül érkező pizzáért 20 dollárt kérni erősen súrolja a pofátlanság határát, még akkor is, ha diétás kóla jár hozzá. Gyors internetes kutatással a legtöbb amerikai pizzériából ugyanis 8-9 dollárért már kihozzák ugyanezt, és a többségnek mobilalkalmazása, telefonos elérhetősége pedig mindegyiknek van. Ez tehát a kényelem ára, ami a repülőjegyes példában is vastagon megjelenik. Átlagosan elmondható, hogy 30-50 százalékkal kell többet fizetnie a rettentően tunyáknak, de biztos lesz, aki még így is boldogan használja majd a frissen indult szolgáltatást. Európában, főleg keleten a költséghatékonyság fontosabb szempont, mint az ilyen szintű kényelem. Nyilván nem véletlenül indult a Magic Amerikában. Fizetni egyébként bankkártyával és Bitcoinnal is lehet, a Stripe segítségével.

A Magic készítője az a Plus Labs, amelyik korábban iOS-re készített már programot, egészen konkrétan az ingyenes Bettir vérnyomásmérő alkalmazást, amihez igény szerint 20 dollárért küldenek is készüléket, illetve rendszeresen figyelmeztetnek a mérés fontosságára. Sőt, ha úgy ítélik meg, hogy baj van, értesítik a felhasználó orvosát, illetve elzavarják kontrollra az eredményekkel együtt az egészségtelen szívritmussal rendelkezőt.

Azóta történt

Előzmények

  • A szabadság ára

    A Telenor bevezette legújabb, moduláris díjcsomagját. Főleg azoknak éri majd meg váltani, akik a jelenlegi választéktól jelentősen eltérő igényekkel rendelkeznek. A többiek olcsóbban megússzák a kompromisszumokkal.