Csak gyünnek, gyünnek a modern cuccok, de nem értünk hozzájuk…

A Logitech által megrendelt és ma megjelent felmérés szerint a magyar háztartások telis-tele vannak olyan drága és bonyolult készülékekkel, amiket a közös háztartásban élő személyek közül a többség nem tud kezelni. Becslések szerint a magyar háztartásokban (hasonlóan Ausztriához és Csehországhoz) összesen legalább 5 milliárd eurónyi értékű televízió, hifi, hangrendszer, video- és DVD-lejátszó, digitális felvevő és műholdvevő található otthon (bár a cég becslése szerint a pontos összeg valószínűleg még néhány milliárddal több ennél). Ennek ellenére a magyar családok 24 százalékában csak egyetlen ember ismeri a háztartásban megtalálható összes készülék kezelését.

A Lightspeed Research kutatóvállalat által végzett Logitech-felmérés kimutatta, hogy mennyire költséges és bonyolult dolog a háztartásokban jellemzően megtalálható műszaki cikkek beszerzése és üzemeltetése. A legtöbb háztartás rengeteg pénzt költött szórakoztató elektronikára, ám a háztartásban élő családtagok nagy részének megoldhatatlan gondot okoz például egy DVD lejátszása vagy egy tévéműsor felvétele.

A Logitech szerint a probléma forrása egyértelműen az otthonainkban felhalmozott műszaki cikkek komplexitása. A háztartások 87 százalékában három vagy több távirányító van, 49 százalékában pedig négynél is több. Négyből egy magyar nem keres műszaki megoldást a problémára, inkább papírfecnikre írt útmutatókat készít szeretteiknek az egyes készülékek kezeléséről.

A Logitech (és még sok más cég) válasza erre a problémára az egyszerű, egyetlen gombnyomásos univerzális távirányító termékcsalád; a Logitech esetében a Harmony. Vélhetően ez is a jövő egy lehetséges útja: egy távirányítóra mindent!

(Jézus, emlékeznek még a Brazilra? Főkelünk, oszt a gép már adja is a pirítóst. Jó esetben nem folyik le a kenyér a sütő oldalára, de ha mégis, akkó’ nagy gáz van…

Előzmények