Letölthető az OpenOffice.org 3.2 javított kiadása

OpenOffice.org-logóA felhasználók találtak egy komolyabb hibát a február közepén kiadott OpenOffice.org 3.2 Windowsra telepíthető magyar változatában. Amint a csomag honosítását végző FSF.hu Alapítvány illetékes projektvezetője, Tímár András írja: „.A Calc számformátum-értelmezőjének hibája miatt bizonyos körülmények fennállása esetén nem lehetett dátumokat írni a cellákba. A hibát a fejlesztők a bejelentéstől számított 2 napon belül kijavították, és azonnal közzétettük azt az egy DLL-fájlt, amelynek cseréjével a hiba megszüntethető.”

Mivel azonban nem várható el a felhasználók többségétől, hogy maguk hegesztgessék a telepített csomagot, sokan pedig nem is hallottak a hibáról, az alapítvány elkészítette a javított fájlt tartalmazó teljes telepítőkészletet, amely a szokásos letöltési oldalon érhető el. Azoknak, akik nem cserélték le a kérdéses dll-t, érdemes újratelepíteni a 3.2-es honosított kiadást. A frissített változat névjegyében a Build 2010-02-25 felirat olvasható.

Kapcsolódó hír, hogy elérhetővé vált az extra kiegészítőket tartalmazó, magyar gondozású OxygenOffice csomag 3.2-es verziójának kiadásra jelölt változata: e pakk Windows és Linux operációs rendszerekre letölthető a fejlesztő weboldaláról. Ha komolyabb hibát nem találnak benne, várhatóan ez lesz a végleges verzió is.

Azóta történt

Előzmények

  • Letölthető az OpenOffice.org 3.2

    A fejlesztők szerint látványosan gyorsult a rendszer indulása. Több mint 300 millió letöltésnél tart a projekt.

  • Készül a webes OpenOffice.org

    Az Oracle nem nyúl a csomag fejlesztését koordináló teamhez, viszont egy cloudalapú megoldást is tervez.

  • Feljövőben az OpenOffice

    Messze lőtávolon kívül még a Microsoft irodai programcsaládja, de egy nemrégiben végzett felmérés világosan mutatja a nyílt forráskódú szoftverpakk népszerűségét.

  • Merre tart az OpenOffice?

    Mit várhatunk a 3.2-es kiadástól? Lesz-e cloudalapú verzió? – többek között ezt kérdeztük az irodai csomag egyik hazai fejlesztőjétől, az OxygenOffice pakk készítőjétől.