Költséget csökkent és leépít a Siemens

A Siemens AG egy nappal a német parlamenti választások után, tegnap átszervezési és létszám-leépítési programot jelentett be annak érdekében, hogy veszteséges üzletágai 2007-ig nyereségessé váljanak. Az átszervezés három üzletágat érint. A számítógépes szolgáltatásokkal foglalkozó Siemens Business Servicesnél (SBS) két év leforgása alatt 1,5 milliárd euró költségcsökkentést kívánnak végrehajtani, ami 2400 fős németországi létszámleépítéssel jár. Az ágazat eddigi vezetője, Adrian von Hammerstein, akit egy évvel ezelőtt azért hoztak a céghez, hogy fordulatot érjen el a súlyos gondokkal küszködő SBS-nél, saját kérésére távozik – tudatja a Siemens közleménye. Az üzletágnál korábban már végrehajtottak egy ezerfős leépítést. A német csoportnál az elmúlt négy évben végrehajtott munkahelycsökkentések száma ezzel eléri a 35 ezer főt. Ugyancsak átszervezik a Com üzleti távközlési üzletágat annak érdekében, hogy az eddiginél fogyasztóbarátabbá tegyék az értékesítést és a szolgáltatásokat, miután a kis cégek továbbra is nehezen szánják rá magukat, hogy új, internetalapú rendszerek kiépítésébe fektessenek. A veszteséges Logistics and Assembly (L&A) üzletágat megszüntetik, nyereséges tevékenységeit más üzletágak között osztják szét, a többit felszámolják.

Az intézkedésekkel járó kiadások a szeptemberig tartó folyó, valamint a következő üzleti év mérlegét fogják terhelni. A lépéseket közleményben bejelentő Klaus Kleinfeld, a Siemens vezérigazgatója hosszabb ideje nyomás alatt áll, hogy határozottan lépjen fel, miután korábban ígéretet tett a befektetőknek, hogy 2007-ig minden üzletág teljesíti a kitűzött nyereség-előirányzatot, de jelenleg ezt a 12 divízió fele se mondhatja el magáról.

Azóta történt

  • Kegyelmet kapott a Siemens

    Újra it-beszállító lett a Siemens gazdasági üzletága a brit közigazgatásban, pedig korábbi bakijuk sok millió fontba került.

Előzmények