Fordítva működő karaokeszoftver a Microsofttól

A szoftver pontosan fordítva működik, mint az eddig megszokott aláéneklős zenei alkalmazások: a mikrofonba énekelt – jól vagy kevésbé jól sikerült – dallamokra ír kezdetleges zenei kíséretet. Ennek megvalósítására a SongSmith motorja a rögzített hang magassága és tónusa alapján igyekszik megmutatni a felhasználónak, miként szólna az ének, ha lenne alatta zenei aláfestés. A Microsoft várakozásai szerint amellett, hogy a szoftver alkalmas karaoke szintű felvételek készítésére, inspirációs segédletként is használható önjelölt zeneszerzők számára.

A technológia közel valós időben képes zenei aláfestést adni az énekhez. A Microsoft szerint az egyedüli akadályt a valós idejűség alkalmazásában az jelenti, hogy a program csak követni tudja a felhasználók énekét, előre megjósolni nem. SongSmith webre költöztethetőségének lehetősége is felmerült jövőbeli tervként, habár a fejlesztőknek ebben az esetben olyan buktatókkal kellene szembenézniük, mint a felvétel minőségének korlátozottsága vagy a zenei életben különösen bosszantó hangeltolódás.

A SongSmith próbaverziója ingyenesen letölthető a redmondi cég fejlesztőközpontjának honlapjáról, a teljes program ára egy cent híján 30 amerikai dollár.

Azóta történt

Előzmények