Idén is találkoznak a hazai Joomla!-felhasználók

A nyílt forráskódú Joomla! tartalomkezelő rendszer hazai kedvelői idén is összegyűlnek Budapesten, találkozójukat október 9-én szombaton 10 és 17 óra között rendezik meg a CEU Konferenciaközpontban.

A rendezvényt a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete szervezi. Milyen témákban bővíthetik tudásukat a résztvevők? A Joomla-motorral hajtott céges weblapokat, portálokat a 2011-es trendek figyelembevételével marketinges szemmel fogja elemezni Gombos Zsolt, az OMA társalapítója. Tóth Tibor, az egyesület elnöke egy objektumorientált tartalomkonstrukciós készlet, a YOOtheme által kiadott ZOO alkalmazásépítő bővítmény használatának rejtelmeibe vezeti be a hallgatóságot. Az elmúlt hónapokban több népszerű Joomla-sablonklub rukkolt elő saját keretrendszerrel, melyek megkönnyítik a sablontervezést, a dizájnt, ezek összehasonlítása igazi csemegének ígérkezik.

Az egyesület 2008-ban tiszteletbeli tagjává választotta Johan Janssenst, a Joomla! egykori projektvezetőjét. A belga szakember jelenleg a Joomlatools csoport társalapító-ügyvezetője. Ő idén is Budapestre repül, és beszámol a Nooku keretrendszer további fejlesztéséről. Öccse, Tom Janssens is elkíséri, ő a HTML5 és a CSS3 Joomla! 1.5 alatti használatával ismerteti a hallgatóságot.

A szervezet közleménye megemlíti, hogy ugyancsak október 9-én találkoznak Veronában az olasz joomlások, egy héttel később Washingtonban pedig az Egyesült Államok keleti partvidékén élő Joomla-felhasználók. A hónap végén, október 29-én és 30-án kerül megrendezésre az első dán Joomla!-nap, 30-31-én pedig az Egyesült Királyságban rendeznek kétnapos konferenciát. A budapesti eseményre a magyar Joomla!Nap oldalán lehet jelentkezni.

Előzmények