Steve Jobs nem fogadta el Tim Cook máját

Új könyv jelenik meg az Apple legendás vezetőjéről, és ennek beharangozójaként tegnap több helyen is közöltek belőle részleteket, melyek közül természetesen az kapta a legnagyobb visszhangot, mely szerint a jelenlegi vezérigazgató, Tim Cook 2009-ben felajánlotta mája egy darabját az akkor már súlyos beteg Steve Jobsnak.

A Rick Tetzeli és Brent Schlender által közösen írott könyvben szerepel, hogy Jobsnak igen ritka vércsoportja volt – pont olyan, mint Cooknak, és a hasnyálmirigyrákkal harcoló Apple-vezérnek ebben az időben már mindenképp májátültetésre volt szüksége. Májdonort találni az Egyesült Államokban sem könnyű, de a vércsoportja miatt ez még nehezebb feladat volt, ezért döntött úgy Cook, hogy ő hajlandó segíteni (májátültetésnél nem kell az egész szervet „kicserélni”, az egészséges darab segít a betegen, a donornak pedig regenerálódik a sajátja).

Miután megcsináltatta a szükséges teszteket, Tim Cook közölte Jobsszal szándékát, aki viszont határozottan visszautasította a felajánlást. Cook szerint ez azon ritka alkalmak egyike volt, amikor főnöke kiabált vele, és szerinte egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Steve Jobs nem volt az a végtelenségig önző figura, amilyennek időnként beállítják.

Jobs végül még ugyanebben az évben átesett egy májátültetésen, de mindez már csak két évvel hosszabbította meg az életét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények