Jobpilot: az első vakbarát állásportál

A jobpilot.hu internetes álláshirdető cég – amely testvérlapunk, a Prohardver! karrier mellékletét is kiszolgálja – Magyarországon elsőként elindította vak és gyengénlátó álláskeresők esélyeit javító szolgáltatását, mellyel az oldalon található összes állásajánlat hanggal is elérhető. A látássérült internetezők által használt szoftver automatikusan felolvassa az állásportálon elhelyezett hirdetések szövegét.

A jobpilot emellett külön szekciót hozott létre vakok és gyengénlátók számára. A munkáltatók részére a cég kiemelt és ingyenes hirdetési lehetőséget biztosít azoknál a pozícióknál, melyeknél elsősorban látássérült pályázók jelentkezését várják. Az állásközvetítő weboldal a pozíciók hangos megjelentetése mellett számos cikkben is foglalkozik a hátrányos helyzetűek álláspiaci helyzetével, elhelyezkedési nehézségeivel, az őket foglalkoztató munkaadók számára igénybe vehető kedvezményekkel.

„A hirdetések akadálymentessé tételével a látássérültek álláskeresési esélyein kívánunk javítani. Nem gondoljuk azt, hogy ezzel azonnal és jelentősen növekszik álláshoz jutási esélyük, ám szeretnénk ráirányítani a politikai és a gazdasági döntéshozók figyelmét a látássérült munkavállalói réteg erényeire és álláskeresési nehézségeire” – nyilatkozta Buda Szabolcs, a Jobpilot Magyarország Kft. ügyvezetője.