A neten árulta magát, s most bírósági végzéssel keresi a gyerek apját

Egy stuttgarti bíróság kötelezte az egyik online szexárveréseket tartó vállalkozást, hogy egy felhasználójuk kérésére fedje fel hat ügyfelének személyazonosságát.

A szokatlan ügy előzménye, hogy egy nő az aukciós oldalon talált magának szexpartnereket, méghozzá hatot is. Ám a 2007 áprilisában és májusában lezajlott pásztorórák egyikén valamelyiküktől teherbe esett, s mivel a weboldal üzemeltetői nem tettek eleget kérésének, a bírósághoz fordult, hogy kötelezzék a szolgáltatót: adják ki neki a hat férfi adatait, hogy megállapíthassák, ki a születendő gyermek apja.

A bíróság tegnapi határozatában az az indoklás szerepel, hogy a gyermek jogai előbbre valóak a személyes adatokat védő jognál, ezért a vállalkozást az adatok kiadására kötelezték.

Bár a bíróság sem a panasztevő, sem a vállalkozás adatait nem kívánta nyilvánosságra hozni, a pressetext.com értesülései szerint valószínűleg a gesext.de portáljáról lehet szó, ahol a felhasználók egyrészt magukat bocsátják árverésre – a legtöbbet ígérők vihetik ágyba a jelentkezőt –, másrészt licitálhatnak a felkínálkozókra; nem kevés pénzért, hiszen a toplistán szereplő licitek esetében nem ritka az 500–1000 euró körül járó ajánlat sem.

gesext.de

Előzmények