Illatozó internet és két hónapig működő akkumulátor


Illatos internet, kéthavonta feltöltendő mobilakkumulátorok és sebészeti mikrorobotok – csak néhány azokból a célokból, melyeket a kormányzat szerdai bejelentése szerint a dél-koreaiak egy évtizeden belül meg kívánnak valósítani.

Az Információs és Távközlési Minisztérium a tervezetet (IT Future Prediction 2020) 3500 helyi technológiai szakértő véleményére és előrejelzésére alapozza.

A legfurábban hangzó jóslat az illatozó internetet érinti; ezt úgy képzelik el a koreaiak, hogy legkésőbb 2015-ig elérik azt, hogy a szagokat komponensekre bontják, digitalizálják az információkat, majd a felhasználó számítógépe az interneten át megkapott adatok alapján egy különleges kiegészítő segítségével reprodukálja a kívánt illatot. A két hónapig feltöltés nélkül működőképes telefonakkumulátorok kifejlesztését 2012-re, a sebészrobotok (melyek a testbe juttatva végeznék sebészi vagy diagnosztikai munkájukat) üzembe állítását 2018-ra tervezik.

Ryoo Pill-Gye, a minisztérium főosztályvezetője úgy véli, ezek az előrejelzések nem futurisztikusak, mindössze azt jelzik, hogy milyen igényei lesznek majd a közeljövő fogyasztóinak.

Azóta történt

Előzmények