Megújította kétlépcsős azonosítását a Google

A kizárólag általunk használt, más módon is védett eszközökön mostantól sokkal gyorsabb lehet a bejelentkezés.

Némiképp a közelmúlt nagy mértékű adatvesztéseire is reagálva a Google átalakította a kétfaktoros azonosítási rendszerét, hogy a folyamatot gyorsabbá tegyék.

Az új, Androidon és iOS-en egyaránt működő szolgáltatás neve Google Prompt, és azt a célt szolgálja, hogy a telefonra érkező másodlagos kódot a felhasználónak ne kelljen másolnia vagy gépelnie, hanem egyetlen kattintással bejuthasson a fiókjába.

 

Google Prompt
[+]

 

A Prompt használatához természetesen először is engedélyezni kell a kétfaktoros (kétlépcsős) azonosítás használatát a Google-fiókban. Ezek után igen könnyű beállítani az új bejelentkezési módot, mivel csak annyit kell tenni, hogy a kétlépcsős azonosítás weboldalán meg kell keresni a Promptra vonatkozó beállítási lehetőségeket, ott ki kell választani az alternatív második lépést, hozzá kell adni a telefont, és el kell indítani. Ezek után bejelentkezéskor elegendő az Igen gombra kattintani.

 

Google Prompt
[+]

 

A Google felhívja arra a figyelmet, hogy a Prompt használata csak jelszóval vagy ujjlenyomat-olvasóval ellátott, csak a felhasználó által használt készülékeken ajánlott. Az is fontos, hogy a Prompt csak a Google-fiókra vonatkozik, más kétlépcsős azonosítással használt szolgáltatásokat nem érint.

Azóta történt

Előzmények