Májusban a magyarok a Google-ban leginkább az utazásokat keresték

A Google közleménye szerint májusban a magyarok a legtöbb információt a különböző szálláslehetőségekről, utazási módokról és célállomásokról keresték, s ezek közül:

A legnépszerűbb kulcsszavak:

  1. Balaton
  2. útvonaltervező
  3. Horvátország
  4. strand
  5. Etyek
  6. nyaralás
  7. balatoni szállás
  8. utasbiztosítás
  9. last minute
  10. Kréta
  11. Horvátország térkép
  12. Zakynthos (Zakünthosz)
  13. Zamárdi
  14. Hajdúszoboszló
  15. fürdőruhák
  16. valutaváltás
  17. Trogir
  18. Málta
  19. lakókocsi
  20. Tiszafüred

A legdinamikusabban növekvő kulcsszavak:

  1. útvonaltervező
  2. üdülési csekk
  3. Horvátország
  4. utazási irodák
  5. nyaralás
  6. valutaárfolyam
  7. Dubai
  8. Görögország
  9. wellness
  10. Hajdúszoboszló
  11. Ferihegy
  12. Tunézia
  13. Zalakaros
  14. last minute
  15. fapados
  16. Egerszalók
  17. Párizs
  18. Bora bora
  19. Bibione
  20. Korfu

A 20-as toplista élén a Balaton található. Ez nem meglepő, hiszen a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készített felmérés szerint a belföldre tartó utazók csaknem fele (42,7%) ide szeretne ellátogatni a nyáron. Ehhez kapcsolódóan a listán kiemelkedő helyen található még a balatoni szállás (7.), illetve Zamárdi (13.) is.

Akik testi-lelki felfrissülésre vágynak, a hazai wellness-szállodákat és élményfürdőket is szívesen felkeresnék. A wellness (a legdinamikusabban növekvő kulcsszavak között a 9.) még mindig felkapott pihenési forma. Sokan regenerálódnának olyan gyógyvizükről híres településeken, mint Hajdúszoboszló (14., ill. 10.), Tiszafüred (20.), vagy az egyre népszerűbb Egerszalók (16.).

Nemcsak a Magyar Turizmus Zrt. statisztikái szerint, hanem a Google keresési toplistáiban is a legnépszerűbb külföldi nyaralási célpont Horvátország (3.). A ranglistából jól látható, hogy Horvátország térképe (11.) és a gyönyörű történelmi város, Trogir (17.) is nagyon érdekli az internetezőket. A horvát tengerparton kívül Görögországot (la egdinamikusabban növekvő kulcsszavak között a 8.) és annak gyönyörű szigeteit (Kréta 10., Zakhynthos 12., illetve a feltörekvő Korfu a 20.) találják egyre többen csábító úti célnak.

A lista alapján megállapítható, hogy a magyarokat nem csak maga a nyaralóhely érdekli, hanem annak megközelítése, az útvonaltervezés is (2., ill. 1.). De sokan gondolnak a biztonságra is: az utasbiztosítás (8.). A valutaváltásról (16.) és valuta árfolyamokról (6.) is még itthon tájékozódnak az emberek. Feltehetően a takarékosság miatt keresnek rá annyian a last minute (9.) ajánlatokra, az üdülési csekkre (2.) és a fapados (15.) repülési lehetőségekre.

Azóta történt

Előzmények