George Michael-dalok ingyen

Az ismert énekes a jövőben nem ad ki kereskedelmi forgalomban értékesített albumot, ehelyett a világhálón teszi közzé új dalait – ingyenesen letölthető formában. A korábbi Wham!-frontember a BBC Radio 1-nak nyilatkozva elmondta, hogy az évek során már bőségesen megfizették a tehetségét, nincs szüksége több pénzre, és a sztársággal járó reflektorfényt sem kedveli.

Elmondása szerint nemrég megjelent lemeze, a Patience az utolsó, kereskedelmi forgalomba került album, ezt követően a dalokat egy honlapon teszi elérhetővé. A számokat letöltőknek lehetőségük lesz adományokat felajánlani különféle jótékony célokra, de a letöltésért a zenész nem kér pénzt.

Michael elismerte: példa nélküli, hogy egy, még aktív muzsikus lemondjon a lemezei eladása utáni bevételekről. "Nem állítom, hogy a hírnevem egy pillanat alatt elszáll, de ha a modern világban félreteszed az anyagi szempontokat, ha senkinek nem csinálsz pénzt, ha senki pénzét nem veszíted el, néhány év alatt unalmassá válsz a sajtó számára" – fogalmazott a döntésétől boldogabb és hasznosabb életet remélő énekes.

Előzmények