Fujitsu blog: nyílt forráskód a legmagasabb szinten

Nagy támogatója a szabad forráskódú megoldásoknak a Fujitsu; számos rendszerét, még felhős szolgáltatásának alapját is erre építi, bízva az alkotó közösség támogatásában. Hasonló elveket vall a SUSE, amely nem csak otthoni felhasználásra, hanem vállalati célokra, a legmagasabb szintre is kínál operációs rendszereket. Vállalati megoldásoknál pedig bevett gyakorlat, hogy a hardver és szoftver mellett terméktámogatásra is komoly pénzeket költenek, hiszen egy vállalatot komoly anyagi kár érhet minden egyes percért, amikor nem elérhető a rendszere.

Éppen az ilyen helyzetek elkerülése végett fogott össze a Fujitsu és a SUSE, hogy létrehozzák a „SUSE Business Critical Linux” támogatást. Ezt a Fujitsu hardverrel és SUSE operációs rendszerrel együtt kínálják feladatkritikus szerverekhez, amelyeknél a legfontosabb és egyben a legnagyobb kihívást jelenti az állandó rendelkezésre állás és a minimális leállási idő biztosítása. A szolgáltatás 12 hónapig csak a Fujitsu kínálatában lesz elérhető.

Az új szolgáltatás minden x86-64 platformra elérhető a PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverektől, a BS2000 SE infrastruktúrákon és nem Fujitsu munkaállomásokon át egészen a virtuális szerverekig. Japánban és az EMEIA régióban (tehát nálunk is) júliustól érhető el a szolgáltatás, később a világ többi területére is kiterjesztik majd.

„Örömmel jelentjük be a ’SUSE Business Critilal Linux’ szolgáltatást, ami a SUSE-vel folytatott stratégiai együttműködés eredménye. Ez az új támogatási rendszer magas megbízhatóságú és biztonságos környezetet garantál a feladatkritikus rendszereknek, és tovább erősíti a partneri kapcsolatot a SUSE és a Fujitsu között” – nyilatkozta Katsue Tanaka alelönk, a Fujitsu Platform Software üzletágának vezetője.

Azóta történt