Önálló életre kel a Facebook chat

fb messengerA Facebook újabb alkalmazással igyekszik a felhasználókat még hosszabb időre a közösségi oldalhoz láncolni. Már tavaly év végén kiszivárgott egy nem végleges verzió a közösségi oldal Messenger nevű asztali klienséből, a héten aztán elérhetővé vált a végleges változat. Az alkalmazás lehetőséget biztosít arra, hogy az asztalról chatelhessünk ismerőseinkkel, követhessük az állapotfrissítéseket és értesítéseket böngészés vagy egyéb program használata közben, a böngésző nyitva tartása nélkül is.

A jól ismert Microsoft Messenger Live szoftverben és weboldalon elérhető Facebook app – amellyel körülbelül egy éve a felhasználók a facebookos ismerőseikkel cseveghetnek – a közösségi oldal legnépszerűbb alkalmazása, az AppData adatai alapján havi 22,4 millió aktív felhasználóval. E csoport 85,5 százaléka, vagyis 19,1 millió user ráadásul napi szinten használja. A most kiadott Messenger for Windows kliens azokat célozza meg, akik nem használják a Microsoft online szolgáltatásait és asztali csevegőszoftverét.

A Facebook Messenger egyelőre csak Windows 7 alatt fut, a Vista-támogatáson dolgoznak, XP-re viszont nem tervezik kiadni. A cég bejelentése szerint készül a maces verzió is, és hamarosan meg is jelentetik. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a saját oldaláról.

Előzmények