A kábelnetes piacra is belép az Externet

Országszerte közel száz településen vezeti be legújabb kábelinternet-szolgáltatását az Externet Nyrt. A lépést azzal indokolják, hogy elmúlt években a kábelinternet-piac folyamatos bővülést mutatott, a lefedettség és az előfizetések száma is folyamatosan nőtt, így a cég e trendre építve kíván versenybe szállni  kedvező csomagjaival.

Hirdetés

Az Externet összesen tíz lakossági és üzleti kábelinternet-csomaggal jelenik meg a hazai piacon: „Mivel az elmúlt évek adatai azt mutatják, hogy a lakossági felhasználói kör bővülése folyamatos e szegmensben – a kábelinternet-előfizetések száma, illetve az elérhető fogyasztói kör évről évre növekszik –, a meglévő szolgáltatásaink mellett e téren is versenyképes ajánlatokkal igyekszünk kiaknázni a lehetőségeket” – emelte ki a bejelentéskor Lévay Örs, az Externet Nyrt. vezérigazgatója. A 10 és 120 Mbit/s közötti letöltési sebességű csomagok Budapesten, illetve közel száz vidéki településen érhetők.

A cég indoklásában elmondja, hogy az elmúlt tíz évben Magyarországon évente átlagosan 14 százalékkal nőtt a vezetékesinternet-előfizetések száma, amely az utóbbi években elsősorban a kábelnet-szolgáltatások növekedésének volt köszönhető. A szegmensen belül a kábelinternet-előfizetések száma tíz év alatt évente átlagosan 31 százalékkal bővült, a szerződések száma 2013 végén már meghaladta az 1,1 milliós nagyságrendet. Eközben az ADSL-előfizetések száma jelentős felívelést követően az utóbbi években zsugorodni kezdett, a kapcsolt vonalas, illetve ISDN-előfizetések pedig szinte teljesen kiszorultak a piacról. Amellett, hogy a legnagyobb, 55 százalékos éves bővülés a mobilinternet terén tapasztalható, a kábelnettel elérhető háztartások számában még jelentős tartalékok vannak – vélik a cégnél. A kábelinternet-elérést a lakosság előszeretettel veszi igénybe a technológia előnyei miatt, hiszen jellemzően nagyobb letöltési sebességet tud biztosítani, mint az ADSL, a mobilinternettel szembeni előnye, hogy olcsóbb, korlátlan és megbízhatóbb elérést biztosít.

„Fontos cél számunkra, hogy az Externet minél több háztartásban nyújthasson magas minőségű és megbízható internetelérést. A kábelnet bevezetését nagymértékben segíteni tudták az ADSL- és a mobilinternet-piacon szerzett tapasztalataink, ugyanis előfizetőink és a piac visszajelzései alapján úgy tudtuk meghatározni a csomagok paramétereit és árait, hogy az a legjobban kiszolgálja az ügyféligényeket” – mondta el Lévay Örs.

Azóta történt

Előzmények