Titkos kém volt a VPN-cég egyik vezetője

Sokkolta a dolgozókat, amikor kiderült, hogy az ExpressVPN egyik vezetője egy külföldi hírszerzőügynökségnek dolgozott, és amerikai gépeket tört fel.

Egy VPN-cégről a biztonság jut az emberek eszébe, azonban az ExpressVPN dolgozóit valósággal sokkolta, amikor az egyik vezetőjük bevallotta: külföldi hírszerző ügynökség számára dolgozott, és amerikai gépek feltörésében segédkezett.

Az elektronikus dokumenumok alapján kiderült, hogy a vállalat tudott róla, hogy Dan Gericke bérhacker volt az Egyesült Arab Emírségeknél.

A VPN-szolgáltató azt állította, hogy számára nem jelentett problémát, hogy egy ilyen ember védte az ügyfelek magánszféráját, sőt, egyre nagyobb szerepkört ajánlottak Gericke számára, még az FBI-nyomozás során is. Augusztusban már technológiai igazgató lett a cégnél.

Miután Gericke és két másik társa belement, hogy büntetést fizet, és többé nem dolgozik titkosított ügyeken, levelet küldött a kollégáinak. Ebben elmondta, elhiszi, hogy a dolog meglepő és nyugtalanító, de tudását a fogyasztók védelme érdekében használja fel. A jelentések szerint azután, hogy a dolgozókat tájékoztatták, és bejelentették, hogy a céget megveszi a Kape Technologies, a munkavállalók felháborodtak. A dolgozók szerint a történtek után a fogyasztók nem bíznak majd a márkában, és lehetetlen lesz újjáépíteni a hírnevüket.

Azóta történt

Előzmények