Európában próbálják elsózni az Ausztráliában megbukott Hisense OLED tévéket

A vevők szerint az LG és a Sony OLED tévéi sokkal jobbak.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Hisense nagy dérrel-dúrral bejelentette tavaly, hogy bár tagjai a QLED szövetségnek, de mégis nyitnak a rivális OLED képalkotási technológia irányába, azaz színre lép első ilyen tévéjével.


[+]

Némi meglepetésre a készüléket első körben Ausztráliában dobták piacra, de utólag érthetővé vált az óvatosság, a termék ugyanis megbukott. Hiába csökkentették az 55 hüvelykes készülék árát például 2500 ausztrál dollárról (~500 000 forint) 1500 dollárra (300 000 forint), még így sem tudták kipucolni a készleteket. A jelentések szerint a vásárolók egyszerűen nem voltak elégedettek a képminőséggel, és meglátásuk szerint a riválisok, azaz konkrétan a Sony és az LG termékei jobban teljesítettek.

Az OLED-info arról értesült, hogy a Hisense Európában próbál megszabadulni OLED tévéitől. Az Amazonon már fel is bukkantak az első modellek, 1600 fontos, azaz 599 000 forintos áron. Ez azt jelenti, hogy drágábban adják most ezeket, mint az előző év novemberében, Ausztráliában, ráadásul úgy, hogy ott még olcsóbb árcédulával is megbukott a tévé. Meglehetősen érthetetlen a kínai cég stratégiája első látásra, de lehet, hogy van mögötte valami mesterterv, amit egyelőre még nem látunk át.