Kalózfilmek automatából

Úgy tűnik, élelmes emberek kihasználják azt, hogy az országban sokkal komolyabb problémák vannak ahhoz, hogy a szerzői jogok miatt aggódjanak.

A TorrentFreak egy olvasójuk tudósítása alapján számolt be egy furcsa kezdeményezésről, melyet az illető Etiópiában járva fedezett fel egy bevásárlóközpontban: egy filmeket kínáló automatáról van szó.

SwiftMedia
[+]

A SwiftMedia névre hallgató készülék pont úgy néz ki, mint egy ATM, ám arra szolgál, hogy a vásárló az USB portot használva adathordozójára filmeket másolhasson. A helyi plázahálózat (All Mart) az év elején állította fel üzleteiben az automatákat, melyek a behelyezett USB-eszköz érzékelésekor aktiválódnak – és nincs DRM, sem semmiféle szerzői jogi korlátozás. A beszámoló szerint szó sincs arról, hogy megállapodtak volna a jogtulajdonosokkal.

SwiftMedia
[+]

Az árak igen mérsékeltek, a három vásárlási csomag 1, 2 vagy 3 dollárnak megfelelő birrbe kerül, az éppen a mozikban futó filmeket 13-22 dollárcentért lehet letölteni, a régebbi filmek valamivel többe kerülnek, a dokumentumfilmek, az egyedi dalok, illetve a tévéshow-k ára 13 dollárcentnyi birr.

A TorrentFreak kereste az üzemeltető vállalkozást, az Escape Computingot, ám mindeddig nem kaptak választ.

Előzmények