Elkészült a Joomla 1.5 magyar súgója

Az itthon is sokak által használt Joomla webes tartalomkezelő rendszer (CMS) 1.5-ös verziójának angol nyelvű súgója tavaly a felhasználói közösség összefogásának eredményeként készült el, ez szolgált a napokban hozzáférhetővé vált magyar változat forrásaként. „A forrásszöveg 61 témája mintegy 70 ezer szót tartalmaz és 270 képernyőkép illusztrálja. A magyar változat munkálatait idén január második felében kezdtük meg, és Valentin-napra sikerült is befejeznünk. A fordításokat királyi többesben fogalmaztuk meg, hogy a magázó és a tegező stílusú nyelvi kiegészítőhöz egyaránt illeszkedjen. Teszteléskor találtunk rossz képhivatkozásokat és URL-címeket, melyeket a magyar változatban javítottunk. Néhány helyen a szöveg is kiegészítésre, illetve módosításra szorult” – mondta el Herczeg József Tamás, a Magyar Joomla Felhasználók Nemzetközi Egyesületének elnökségi tagja.

A honosítók készítettek egy frissítőcsomagot, amely az egyesület honlapjáról letölthető, ezzel lehet csatlakozni az online súgóhoz. Az archív fájl kibontott tartalmát ftp-n feltöltve már működő Joomla 1.5 webhelyek kiszolgálói oldalán is magyar nyelven kaphatnak segítséget az adminisztrátorok. Az egyesület által kiadott, teljesen honosított Joomla-disztribúciót már kiegészítették ezzel a frissítéssel, így új telepítések esetén nincs is szükség a frissítőfájlra – közölték

A súgószervert ugyancsak Joomla motor hajtja, a Joomlában létrehozott cikkek paramétereiben ugyanis lehetőség van szöveges kulcs megadására, amire egy másik cikkben lehet hivatkozni – a CMS ezért online súgórendszerek üzemeltetésére is képes.

Azóta történt

Előzmények