Elkészült a Windows Server 2003

A hivatalos bejelentésre ugyan még április 24-éig várnunk kell, ám addigra már többezer szoftvercsomag lesz kész. A redmondi óriáscég ezzel egyidejűleg további termékek piacra dobását is tervezi, így az új szerver operációs rendszer mellett kapható lesz a 64-bites SQL-szerver szoftver is és sorozatgyártásra kész a Visual Studio .NET 2003 is. Az még nincs eldöntve, hogy vajon a három program egyszerre jelenik-e meg április 24-én, vagy esetleg külön-külön, más időpontokban. Az bizonyos, hogy az OEM-gyártók révén már a hivatalos bejelentés előtt hozzá lehet jutni majd a Windows Server 2003-hoz.

Mint köztudott, a Windows Server 2003 szoftvercsalád - amelyiket korábban XP-, illetve .NET-Server néven is emlegettek - a Windows 2000 utódja lesz. Négy változata lesz: Web, Standard, Enterprise és Datacenter Edition néven lehet majd megkapni. Az Intel 64-bites platformjára (az Itaniumra) az Enterprise és a Datacenter Edition lesz optimalizálva, míg az AMD 64-bites CPU-jához eddig még egyetlen változat sem készült el.

Az új szoftverek piacra kerülésével változások várhatóak a licencelésben, valamint ezáltal a termékfrissítés folyamatában is.

Azóta történt

Előzmények