Dynabook lett a Toshiba névből a PC-piacon

A cég nem változik, de több termék esetében márkanevet váltottak.

A Toshiba háza táján számos átszervezés történt az elmúlt évek során, legutóbb a Toshiba Client Solutions, illetve ennek részlegei leváltak az anyacégnek számító Toshiba Groupról, amelyet még 2018. október elsején jelentettek be. Ez valójában egy akvizíció része volt, ugyanis a Toshiba Group megvált az említett üzletágának 80,1%-ától, amit a Sharp vásárolt meg.

Az üzlettel a Sharp lényegében a Toshiba Client Solutions többségi tulajdonosa lett, vagyis megszerezték a termékeket, a technológiát, az alkalmazottakat, illetve az üzleti kapcsolatokra vonatkozó információkat. A koncepció itt nem volt titok, a Sharp kijelzőtechnológiáit szerették volna kombinálni a Toshiba Client Solutions PC-s hátterével. Az üzletnek azonban nem volt része a Toshiba védjegy használata, és emiatt vezettek be egy új nevet, ami a Dynabook.

Nyilván a már legyártott termékeken nem fogják lecserélni a Toshiba nevet, viszont az újonnan készülő és piacra kerülő modelleken már a Dynabook díszeleg majd. A már megtervezett, és aktívan szállítás alatt álló hardvereknél csak ennyi lesz a változás, a szoftveres háttér, a terméktámogatás, illetve minden más megmarad. Az újjonnan érkező modelleket viszont már eleve Dynabook márkanév alatt jönnek. Ezekre hamarosan lehet számítani, így nem véletlen, hogy a cég gyorsan lezárta a globális névváltást.