Hamarosan 7 milliárd dollárt érhet a Discord

Jelenleg is zajlik egy újabb tőkebevonás, amely ha sikerrel zárul, akkor már 7 milliárd dolláros magasságba szökik a Discord piaci értéke.

A Discord az utóbbi évek egyik legnépszerűbb kommunikációs szolgáltatása lett, úgy is, hogy a mezőny igen zsúfolt, sok a rivális. A cégnél jelenleg is egy újabb tőkebevonás zajlik, és ha sikerrel zárul, akkor a jól értesült források szerint a Discord piaci értéke 7 milliárd dollárra is emelkedhet.

Hónapokkal ezelőtt 100 millió dollárt fektettek a cégbe, akkor 3,5 milliárd dollárra becsülték az értékét. A gyors értéknövekedés a szakértők szerint abból adódik, hogy Amerikában is nagy az igény a világjárvány hatására az olyan cégekre, amelyek virtuális közösségi hálózati lehetőségeket biztosítanak.

A Discord havi aktív felhasználóinak a tábora idén közel megduplázódott, 120 millió főre. A jobb napokon akár 800 ezer letöltést is elért a Discord, amely eleinte a játékiparba kapaszkodva tudott előrébb jutni.

Az alapítók szerint mostanra sokkal többről szól a Discord, mint videójátékokról. Olyan helyet akarnak teremteni, ahol bárki „lóghat”, ötleteket oszthat meg és beszélgethet a saját közösségével és barátaival. Könnyű dolga persze a Discordnak sincs, ezt sem kerülik el a szélsőséges tartalmak és felhasználók, amelyekkel minden online platformnak egyre nagyobb a problémája.