Digitális tankönyvek a Miskolci Egyetem műszaki karán

Interaktív digitális könyv formájában, ingyenesen mindenki számára hozzáférhetők lesznek azok a tananyagok, amelyeket a Miskolci Egyetem két műszaki karának oktatói és kutatói fejlesztettek ki az elmúlt hónapokban, az anyagok digitalizálása a nyáron befejeződik. Gácsi Zoltán, a műszaki anyagtudományi kar dékánja az MTI-nek elmondta: a csaknem 100 milliós pályázat augusztus végén zárul, annak keretében a campus műszaki anyagtudományi kara, valamint a gépészmérnöki és informatikai kar közösen korszerűsíti a képzés feltételeit.

Tájékoztatása szerint a két kar szakemberei a múlt év márciusától a bolognai folyamattal és a felsőoktatási törvénnyel összhangban lévő digitális tananyagmodulokat dolgoztak ki, valamint adatbázisokat hoztak létre olyan területekhez, mint az anyagtudomány és a nanotechnológia, energiafelhasználás, korszerű vegyipari technológiák, öntészet és metallurgia, gépipari technológiák, logisztikai hálózatok, termék- és gyártóeszköz-fejlesztés, termékbiztonság, vegyipar és energetika. A részt vevő mintegy 160 szakember elmúlt 16 hónapban végzett munkája eredményeképpen 45 tananyag kidolgozása fejeződött be. A tananyagok digitalizálását és interaktív elektronikus könyv formájában való elkészítését a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. konzorciumi partnerként végzi.

A dékán kitért arra: a kifejlesztett tananyagok a karok jelentős oktatási-képzési területét lefedik, s moduláris felépítésüknél fogva alkalmasak arra, hogy azokat a Miskolci Egyetemen folyó felsőfokú szakképzésben, alap-, mester- és doktori képzésben alkalmazzák – írja az MTI.

Azóta történt

Előzmények