Digitális nyomdai megoldások a HP háza táján

A múlt hónapban Düsseldorfban ismét megrendezésre került a Drupa, amely a világ legnagyobb nyomtatási és nyomdaipari kiállítása és szakvására, ebben az évben is 400 ezer látogatója volt a kéthetes rendezvénynek. A HP a digitális nyomtatási termékek és megoldások komplett skálájával jelent meg a rendezvényen, és több mint 40 partnere kapcsolódó hardver- és szoftvereszközeit is bemutatta az érdeklődőknek. A kiállított termékek között a kereskedelmi és ipari felhasználásra szánt HP Indigo színes digitális nyomdagépek, nagy formátumú színes nyomtatók, valamint nagy volumenű grafikus feladatokra szánt többfunkciós másológépek/nyomtatók is szerepeltek.

A nyomdai szolgáltatók a nemrég bevezetett HP Indigo Press 3050 rendszer után érdeklődtek leginkább. Ezzel a technológiával maximum 308 x 450 mm nyomtatható felület készíthető, míg egy A4-es kétoldalas négy-szín formátumból 4000 oldal készíthető óránként.  A közel 3 tonnás szerkezet 800 dpi-s felbontásra képes.

 


 

Ezt a terméket a címkenyomtatási piac szereplője, az Indigo Press ws4000 követte a gyártó népszerűségi listáján, míg a nagy sebességű Indigo Press w3200 pedig speciális alkalmazási területeken (pl. a direkt mail anyagok és kézikönyvek készítése) váltott ki érdeklődést.

A HP – sikeresnek értékelve saját szereplését – olyan fontos ügyfelekkel lett gazdagabb a kiállítás ideje alatt, mint az Indigo Press w3200 rendszert vásárló Bosch Druck vagy az Indigo Press ws4000 mellett döntő Bähren-Druck, X-label, Fort Dearborn és Etivoet. Jelentős rendelési mennyiség érkezett a már meglévő ügyfélkörtől is – ezen belül példa a Sommer Corporate Media, amely már a második Indigo Press w3200 nyomdagépét szerezte be a rendezvényen. A szolgáltatáskínálatuk bővítése érdekében digitális nyomtatásra átálló nyomdai szolgáltatók szintén nagy számú megrendeléssel keresték meg a kiállítási pavilont.

A kiállításon jelentették be, hogy szakmai szövetséget kötött a HP a piacvezető számítógépes kiadványszerkesztő szoftvereiről ismert Quarkkal, valamint a csomagolóanyag-előkészítő megoldások és a nyomdai szolgáltatócégek által használt nyomdai előkészítő rendszerek globális piacán aktív Esko-Graphicsszal. A Quark bemutatta a HP grafikus nyomtatóihoz és nyomdagépeihez optimalizált, új QuarkXClusive szoftvert, amely leegyszerűsíti a változó adattartalmú anyagok tervezésének és létrehozásának folyamatát.

A kiállítópartnerek közül külön megemlíti a sikerről beszámoló HP-értékelés a Direct Smile-t, amelynek személyre szabott anyagok készítését segítő technológiája elnyerte a Drupa Innovációs Díját. A cég az Indigo rendszereken szemléltette a személyre szabott naptárak, képeslapok, direkt mail anyagok és poszterek igény szerinti készítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények