A béna adathalász levelek újra támadnak

Digi levélA Digi közel 500 ügyfele kapott az elmúlt napokban adathalász levelet – figyelmeztetett tegnap a Facebook-oldalán a szolgáltató. A láthatóan fordítóprogrammal készített, magyar szavakat tartalmazó, de magyar nyelvűnek mégsem nevezhető e-mailek felhasználónevük, jelszavuk és telefonszámuk megadására kérik a címzetteket, a hivatkozási alap a szokásos: a rendszer karbantartása miatt van szükség a fiókok megújítására.

A Digi az eset kapcsán arra kéri az ügyfeleit: soha ne válaszoljanak a hasonló levelekre. A cég „az ügyfelek előzetes tájékoztatása és a megfelelő azonosítás nélkül soha nem kérne Ügyfeleitől ilyen jelegű információkat” – írják.

A botcsinálta adathalászok nemcsak a Digi előfizetőit vették célba, hanem az Invitel ügyfeleit is. Legalábbis erre mutat, hogy az utóbbi szolgáltató is közzétett – ugyancsak a legnagyobb közösségi oldalon – egy általános tájékoztatást a becsapós üzenetekről. „Az Invitel a bankokhoz, pénzintézetekhez és más, személyes adatokat felelősen kezelő szolgáltatókhoz hasonlóan emailben soha nem kér ilyen adatokat. Ha ilyennel találkozik, hagyja figyelmen kívül!” – olvasható ebben.

Azóta történt

Előzmények