Újabb kiemelkedő magyar informatikai siker

A közhely tovább erősödik: pénz és támogatás csak módjával akad nálunk, de tehetség és innováció annál inkább.

Utoljára három éve, 2013 őszén számolhattunk be ilyen magyar sikerről. Akkor megírtuk, hogy a New York-i Egyetem műszaki kara (Polytechnic Institute of New York University – NYU-Poly) szervezésében a 2013-as CSAW CTF 72 órás nemzetközi egyetemi hackerversenyen egy magyar csapat, a BME CrySyS Lab tudományos diákkörének, a CrySyS Student Core-nak tagjaiból szervezett egyetemista team, mely !SpamAndHex névvel indult, az egyetemista (undergraduate) csapatok között a 490 csapat közül a második helyezést érte el, az összesített pontversenyben pedig az 1387 csapat közül a 12. lett. Ezek után tavaly is nagy eredmény volt, hogy a világ talán legrangosabb hackertalálkozóján, a DEFCON-on a CrySyS Lab CTF csapata bekerült a döntőbe.

A BME képzésének kiválóságát bizonyítja, hogy a !SpamAndHex újra kiválóan teljesített, és részt vehetnek az idei DEFCON idei döntőjén, így augusztus 4. és 7. között megmérkőzhetnek a többi 13 csapattal, hogy eldöntsék: ki nyeri meg a DARPA Cyber Grand Challenge nevű versenyt.

Ahogy a hivatalos közlemény is utal rá: ez hatalmas eredmény egy olyan országban, mely a versenytársakéhoz képest sokkal kisebb erőforrásokkal rendelkezik, ám ennek ellenére a tavalyi nemzetközi rangsorban a CrySyS Lab csapata az ötödik helyen végzett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BME

Előzmények