Október elején jubileumi Computer Art Forum

A magának már nevet és népszerűséget szerzett Computer Art Forum (CAF) célja, hogy a játékfejlesztés, az animáció, a filmes utómunka, a 3D vizualizáció, a multimédia és a dizájn szakterületek hazai információs és technológiai találkozási pontja legyen.

A legjelentősebb hazai stúdiók szereplésével, az újdonságokat bemutató kiállításokkal és előadásokkal e rendezvény hivatott közelebb hozni egymáshoz a szakmát és a számítógépes grafika szerelmeseit. Az eseménynek a Magyar Telekom székházának konferenciaközpontja ad otthont: a központi térként szolgáló aula, az egyszerre 200 főt befogadó nagyterem, valamint a kisebb termek.

A hazai előadók között olyan nagy nevek szerepelnek, mint a Warhead játék révén jól ismert Crytek Hungary, vagy Magyarország egyik legrégebbi utómunka-stúdiója, a Post Edison. A kis teremben zajló kerekasztal-beszélgetésen a Mesharray egykori hallgatói osztják meg tapasztalataikat a pályakezdő fiatalokkal; segítséget és támpontot adva, hogy az iskolában megszerzett tudással, hogyan kezdték el karrierjüket a 3D világában. A Mesharray hivatalos oktatói szakterületük egy-egy specializált témájában tartanak bemutatót; a témák között szerepel az arculattervezés Adobe szoftverekkel, karaktermodellezés Autodesk 3ds Maxszel, vagy a videóvágás Apple Final Cut Pro segítségével. A helyszínen igazi kuriózumként egész nap élő Vicon 8-as Motion Capture stúdió üzemel, ahol bárki megismerkedhet a digitális mozgásrögzítés rejtelmeivel.

Az Apple és a Dell Magyarország mellett számos további kiállító mutatja be speciális megoldásait és legújabb grafikai munkaállomásait. Szakkönyveinek széles választékával lesz jelen a Perfact Kiadó, akik a rendezvény alkalmával –35%-os kedvezménnyel áron kínálják többek között a Maya – 3D modellezés és animáció című könyvet. Az idén szintén a 10. születésnapját ünneplő GameStar magazin nyílt beszélgetéssel, igazi meglepetéseket tartogató játéksarokkal várja a látogatókat.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. További információk a rendezvény weboldalán találhatóak.

Azóta történt