Befutott az idei második Windows 10 frissítés

A Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Windows 10 idei második nagyobb frissítése, ami a October 2020 Update nevet viseli. A vállalat az elmúlt évek tapasztalatai alapján már nem tervez két jelentős előrelépést minden évben, vagyis az újdonságokkal főleg a tavaszi verzióra koncentrálnak, míg az őszi csomag inkább az optimalizálást tartja szem előtt.

A fentiek miatt az új, októberi frissítés a May 2020 Update továbbfejlesztése, vagyis igazán jelentős előrelépést a motorháztető alatt nem hoz, viszont így is vannak lényeges újítások. Biztonsági szempontból javul a Windows Hello biometrikus azonosítása, illetve a Windows Defender Application Guard szolgáltatás. Utóbbi a korábbinál jobb hardveres virtualizáción keresztüli izolációt valósít meg a támogatott alkalmazások védelme érdekében.

A legtöbb változás a felhasználói felületet érte, többek között a start menü és a tálca kinézete igazodni fog a kiválasztott témához, a 2 az 1-ben eszközök esetében a tálca az adott működési módhoz idomul, illetve az Edge böngészőben a taszkváltásra használt Alt+Tab billentyűkombinációval már a megnyitott lapok között is lehet váltani. Mindezeken túl a modern felület kijelzőbeállítások menüje megkapta a frissítési frekvenciára vonatkozó paraméterezés lehetőségét, illetve szorosabbá vált az Xbox Game Pass for PC szolgáltatással kapcsolatos integráció.

A Windows 10 operációs rendszerhez készült October 2020 Update elérhető a Windows Update szolgáltatáson keresztül.