Bagóért kelt el a Pebble

740 millió dolláros ajánlatot utasítottak vissza, hogy végül a konkurencia ajánlatát kényszerűségből elfogadva meneküljenek az adósságok elől. Nyilvános a felvásárlási ár.

Hirdetés

Decemberben írtuk meg, hogy a Fitbit felvásárolja a Pebble startupját. A Kickstarteren rekordokat döntő és okosóráival hatalmas népszerűséget szerző cég vezetése elszámolta magát, adósságokat halmoztak fel és arra kényszerültek, hogy kiszálljanak az üzletből. Tavaly nem hozták nyilvánosságra a vételárat, a feltételezések szerint legjobb esetben is 40 millió dollárt fizethetett a Fitbit.

2015-ben még 740 millióért sem adta magát a Pebble, most viszont a vevő negyedéves pénzügyi jelentésében nyilvánosságra hozta, hogy mindössze 23 millió dollárt fizetett a kintlévőségek átvállalásán felül. Ez meglehetősen alacsony összeg ahhoz képest, hogy nem is olyan rég még 200 millióra értékelték a startupot.

A vételi ár egyébként nem változtat azon, hogy a Pebble rajongói csalódottak, egyrészt mert a márka tervezett eszközeit sem gyártják le soha, másrészt mert a Fitbit a támogatást és a garanciát sem viszi tovább, a vásárlók magukra maradtak.

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények