A terhes nőknek segít helyet találni a Babee on Board

Szoftverrel vennék rá az utasokat, hogy adják át a helyüket a kismamáknak. A csalókat azzal ijesztik el, hogy a helykérés pénzbe kerül.

A terhes nőket segítő alkalmazás indult el ma az Egyesült Királyságban. A Babee on Board Bluetoothon kommunikál, lényege pedig az, hogy a kismamák jelezhessék, ha ülőhelyre van szükségük.

A szoftver "helyet kérek" verziója 3,99 angol fontba, azaz nagyjából 1400 forintba kerül. A fejlesztő azt ígéri, a profitot teljes egészségben jótékony célra fordítja. Azért van szükség a pénzre, hogy vicces kedvű utasok ne szórakozzanak a többiekkel a tömegközlekedési eszközökön.

Azoknál az utasoknál, akik rendelkeznek az alkalmazás párjával, és a BT hatókörében tartózkodnak, ilyenkor megszólal a telefonjukon az értesítés, hogy adják át a helyüket. Ennek a programnak a letöltése és használata ingyenes, csak a helykérőért kell fizetni.

Ennél lényegesen egyszerűbb volna, ha a tömegközlekedők figyelnének egymásra, de a fejlesztőcég szerint az emberek úgy belebújnak a mobiljukba, hogy nem veszik észre az egyértelmű jeleket sem. Főleg, ha már leültek.

Az alkalmazás próbaverzióját használó nők arról számoltak be, hogy a terhesség elején is nagy szükségük lenne néha arra, hogy leülhessenek, de ilyenkor még nem látszik, hogy jön a gyerek, emiatt nehéz helyzetben vannak, a szoftver viszont valamelyest megkönnyíti a dolgukat.

Tény és való, hogy a buszok, metrók és egyéb közlekedési eszközök gyakran zsúfolásig telnek emberekkel, ilyenkor amúgy sem kellemes utazni, várandósan pedig ez fokozottan érvényes, kérdés, hányan hajlandóak közel 4 fontot fizetni egy olyan alkalmazásért, aminél semmi garancia nincs rá, hogy az adott járművön pont ül valaki, akinek telepítve van a csak iOS készülékekre elérhető program párja.

Előzmények