Az Intel tulajdonába kerül a Rivet Networks

Az Intel meglepetésre felvásárolja a Rivet Networks néven ismert céget, amely leginkább a Killer termékek kapcsán lehet ismerős a piac számára.

A vállalat már most is kalandos életutat tudhat magának, hiszen Bigfoot Networks néven alakultak meg, és a 2006-ban megjelent Killer hálózati kártyával kaptak nagyobb figyelmet. Később, egészen pontosan 2011-ben a Qualcomm Atheros divíziója be is kebelezte a céget, de a lényegi fejlesztések hiányában az eredeti alapítók kiváltak, és így született meg a Rivet Network, amely újra elkezdte felépíteni a Killer márkanevet.

Azóta a Rivet Networks elsődlegesen az Intel, az Aquantia és a Realtek partnereként dolgozik, és a fő profiljuk az alaplapgyártók felé licencelni a szoftveres technológiáikat, amelyekkel az említett cégek egyes hálózati vezérlőit teszik jobbá.

Az utóbbi időben főleg az Intel érdeklődött a szoftveres háttér iránt, mivel olyan nagy piacot a Rivet Networks azért nem fed le. A két vállalat számos fejlesztést tervez közösen, és vélhetően ezt szeretné a Santa Clara-i óriáscég egy fedél alá hozni. Leginkább tehát szoftveres háttérről van szó, amikor az akvizíció célja kérdésként felmerül, de nagyon pontosan még nem lehet látni, hogy az Intel mit szeretne igazán elérni, hiszen a szóban forgó technológiákhoz korábban is hozzá tudtak jutni.

Az akvizíció anyagi háttere nem nyilvános, de azt tudni, hogy a Rivet Networks az Intel Wireless Solutions Groupba lesz beolvasztva.

Azóta történt