Az EU-s ERP-pályázat első nyertese a MARSO Kft.

A MARSO Kft. az első, amely integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez európai uniós támogatásban részesült. Ezen alkalomból az IT Kht. - az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatainak kezelésére létrehozott szervezet - ügyvezetője, dr. Koczkás László, emléklapot adott át Poroszka Ottónak, a MARSO Kft. ügyvezetőjének.

A stratégiai cél a további dinamikus fejlődés, amelyhez elengedhetetlenül fontos a fejlett vállalatirányítási rendszer megléte. A Microsoft Business Solutions - Axapta rendszer bevezetését az XAPT Hungary Kft. valósítja meg a vállalatnál. A mintegy 58 millió forint összköltségvetésű projektjhez 28 millió forint támogatást használhat fel a társaság a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) keretében meghirdetett Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 2004-4.1.1. kódjelű, Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek pályázatán.

A 14 éve alakult 2,8 milliárd forint saját tőkéjű vállalkozás 13 fiókteleppel országos hálózatot üzemeltet, emellett romániai indulással közép-kelet-európai terjeszkedésbe kezdett. A MARSO Kft. szakmájában piacvezető pozíciót ért el a hazai piacon, ami ritka eredmény a vidéki, különösen a szabolcsi vállalkozások között. 2003-ban a társaság árbevétele 8,4 milliárd forint volt, ebből exportja 1,8 milliárd forint, míg a romániai cége 4 millió euró forgalmat realizált. Fő tevékenységei: gumiabroncs kis-, nagy- és külkereskedelem, felni- és ikerkerék-forgalmazás, -szerelés, -javítás, gyorsszerviz, továbbá újrafutózás, elhasználódott abroncsok begyűjtése, hasznosítása és ártalmatlanítása.

A széles körű piackutatás után a Microsoft Business Solutions - Axapta integrált vállalatirányítási rendszert választották, amely rendszer elsősorban középvállalkozások igényeire épül és teljes internetes felhasználási lehetőséget biztosít. A rendszer különlegessége a nyitott forráskód, valamint a több nyelv és több pénznem használati lehetősége, amelyek segítségével a belső speciális igények teljes kielégítése válik lehetőséggé. A megvalósításban partnerként a XAPT Hungary Kft. vesz részt, amely széles körű referenciával rendelkezik a rendszer adaptálásában Magyarországon és Romániában. A társasággal először a MARSOROM létesített üzleti kapcsolatot, 2004. január 1-jétől a romániai cég pénzügyi–számviteli tevékenysége került megvalósításra. A bevezetés sikere után döntött a MARSO Kft. is a Microsoft Business Solutions – Axapta mellett.

Azóta történt

Előzmények