Az ártó programok odakint maradnak

A 3Com egyik részlege, a texasi Austinban székelő TippingPoint ma mutatta be első IPS-alapú integrált biztonsági rendszerét. A TippingPoint X505 egy rendszerben ötvözi a tűzfalat, az IPSec alapú virtuális magánhálózat-kezelést, a sávszélesség- mendzsmentet lehetővé tevő technológiát a webes tartalomszűréssel és a dinamikus útválasztással. Az új rendszer kielégíti a megelőző, automatikus és dinamikus védelem iránti igényt, amely a tűzfalakból eddig hiányzott.

A termék hatékony védelmet nyújt számos vírus, féreg-, kém- és trójai program, DoS-támadás és adathalászat ellen, valamint védi a VoIP-alkalmazásokat is. A mindig naprakész védelemről a Digital Vaccine (digitális védőoltás) szolgáltatás gondoskodik. A támadások kivédésén túl a nemkívánt adatforgalom korlátozásával is növelni lehet a rendelkezésre álló sávszélességet, amit a munkahelyeken bizonyára nem fognak kitörő örömmel üdvözölni a munkatársak. A fájlmegosztó (peer to peer) alkalmazások tiltásával vagy azok sávszélességének korlátozásával biztosítható az üzleti adatforgalom számára szükséges sávszélesség, és ezáltal a jobb minőségű hang- vagy adatkapcsolat. Mind a kifelé, mind pedig a befelé irányuló adatforgalom korlátozására irányelvek szabhatók meg.

Az X505 egyik legnagyobb előnye, hogy a fent említett funkciók kombinálhatók. Az IPS és a forgalomkorlátozás például IPSec VPN kapcsolaton is alkalmazható, így a vállalati irodák között a hangkapcsolat titkosítása és priorizálása alatt hatékonyan kivédhető a féregprogramok terjedése is. Az újdonság decembertől lesz kapható világszerte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • 3Com

Azóta történt

Előzmények