A virtuális valóság mozi miatt fektetne az AMD-be a Silver Lake

Iparági forrásunk szerint a 3D technológia sikertelensége miatt a befektetők keresik az újabb kitörési pontot, amivel frissíthetik a moziélményt. A legnagyobb sansza erre a virtuális valóságnak van, ezért zsákszámra öntik a pénzt a fejlesztésekbe. Még a relatív szegény AMD is iszonyatos összegeket fektet ebbe a szegmensbe, eddig nem is eredménytelenül: több technológiai díjat is nyertek már a LiquidVR megoldásukkal.

A mozikba rengeteg számítógép kell majd, hogy kiszolgálják a nézők egyedi élményét. Az AMD azután, hogy különválasztotta a grafikus részlegét és Radeon Technology Group néven viszik tovább, megteremtették a lehetőségét, hogy a Silver Lake (és más befektetői csoportok) célzottan ezt a területet támogathassák.

Több forrásból is megerősítették, hogy az ipar a virtuális valóságra fókuszál majd a közeljövőben. Ebben pedig úgy tűnik, erős az AMD, alig néhány órája jelentették be a legújabb elismerést, amit a technológiával söpörtek be: az Advanced Imaging Society (AIS) által létrehozott Lumiere díjat ítélték oda a vállalatnak a LiquidVR fejlesztéséért. A hollywoodi AIS tagjai között tudja a Walt Disney Studios Motion Pictures, a DreamWorks Animation, a Sony, a Paramount, az IMAX, a Dolby, a Panasonic és többek között a MasterImage vállalatokat is.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Trükközik és részlegeket értékesít az AMD

    Borzalmas negyedévet zártak, a vezérigazgató többet várt a Windows 10-től. Negyedével kevesebbet keresett a vállalat, mint egy évvel korábban.

  • Elindult a New York Times virtuális valóság projektje

    Öt videó került az alkalmazásba a megjelenés pillanatában, várhatóan havonta bővül majd a kínálat.

  • 1949. október 8.

    E napon született Ashawna Hailey (eredeti nevén: Shawn Haliley) a processzortervezésben és -gyártásban használt SPICE program egyik legsikeresebb kereskedelmi verziójának, a HSPICE-nak megalkotója. Emellett ő tervezte meg 1973-ban az AMD első mikroprocesszorát, az Intel 8080 klónjaként készült Am9080-at. Mivel transznemű volt, nyugdíjba vonulása után kezeléseknek vetette alá magát, ekkor változtatta meg a nevét is. Filantróp volt, vagyona nagy részét jótékonysági és oktatási célokra adományozta.

Előzmények